Testinlägg/CTR

Detta bildspel kräver JavaScript.

kkk

 

CTR

På samma sätt som du efter varje utskick följer upp öppningsfrekvensen bör du även följa upp klickfrekvensen, även kallad Click-Through Rate (CTR). Klickfrekvensen mäter hur många som klickar sig vidare på länkar inom nyhetsbrevet. Här kan du även få fram statistik gällande de som du inte ser öppningsfrekvensen för, eftersom det mäts på ett annat sätt. Följ upp vilka artiklar som mottagaren tyckte var intressant och klickade sig vidare till för att läsa hela artikeln. Testa hur olika rubriker i nyhetsbrevet påverkar klickfrekvensen så att du kan arbeta fram ett så attraktivt brev som möjligt för din målgrupp.

Artikelval har stor betydelse för klickfrekvensen och underskatta inte vikten av att skriva lockande rubriker och ingresser för att öka antalet klick. Arbeta med att hela tiden förbättra ditt nyhetsbrev, och ta inte med information som läsaren inte tycker är intressant, det vill säga ämnesområden eller information som de inte klickar på.

Annons

Kommentarer inaktiverade.